Maagdelijk wit

Door Qurius op woensdag 8 juni 2011 01:50 - Reacties (9)
Categorie: Rest, Views: 1.960

Een maagdelijk witte tweakblog pagina schuift onder mijn letters als een pornoblaadje onder je bed. Ik heb nu officieel mijn eigen blog geopend, helemaal gratis! Zo, lekker Hollands.

Beste lezer, kijk eens naar de linkerbovenhoek van je scherm. Mooie favicon, hŤ?
Die heb ik gestolen van een andere website, zoals dat gebruikelijk is op het internets. We jatten alles wat los en vast zit, gewoon, omdat het kan!

Het zijn van die kleine dingetjes, zoals het kroontje in de url-balk, die me steeds doen denken aan de uitspraak: "You wouldn't download a car?". Dť uitspraak die de moraalridders maar al te graag gebruiken om je er aan te herinneren dat je aan het stelen bent.
Het probleem is, dat als we allemaal waarlijk zouden zijn, dat we die auto het liefst zo snel mogelijk in downloadbare vorm zien verschijnen. Een gratis Lamborghini om als een echte play‚h aan je lokale pauperdisco te verschijnen, kan het nog beter?
Het zijn van die worstelingen die ik, en ik hoop iedereen, wel eens heeft. Volgens Adam Smith (Wealth of Nations, denk aan je geschiedenislessen!) handelt ieder mens naar zijn eigen economisch belang, het is daarom niet meer dan normaal dat we zaken gaan downloaden. Downloaden en stelen is niet hetzelfde. Stelen is een heel proces, gaande van het analyseren en plannen van je daad, tot het afrekenen met je geweten over de mensen of winkels die je hebt bestolen. Downloaden is zo eigen aan het internet als kaalheid aan kanker. Oei, nu vloek ik met een nare ziekte. Lekker vloeken met een nare ziekte, lekker anoniem downloaden. Niemand weet dat ik het ben, dus ga ik lekker m'n gang. Knowledge is power: ik heb de knowledge om te weten waar ik fatsoenlijke warez kan vinden, dat geeft mij power.

Nu zijn er vast een hoop van die geitenwollensokken-dragers die vinden dat ik over de grens ga, gebanned moet worden en eens fatsoenlijk na moet denken voordat ik dergelijke uitspraken op een gecontroleerd vrij medium als 'twiekblogs' zet, maar zolang het nog mogelijk is om een enigszins vrije mening te uiten, laat ik me lekker gaan.

Nu zit ik om kwart voor twee tijdens mijn pre-tentamen studieweek achter mijn laptop een onzinverhaaltje te schrijven, terwijl ik eigenlijk aan het slapen moest zijn. Morgen zeg ik tegen iedereen: "Op tijd gaan slapen gisteren, nog even snel een paar pagina's erdoor geknald en toen gaan pitten!".

Heerlijk toch, anonimiteit.